Főoldal » 2011 » Március » 02


Princess Abby négy éves chihuahua nyerte meg a 22-ik világ legrondább kutyája versenyt Észak-Kaliforniában, Pentaluma városában. Ez az első verseny, melyen chihuahua nyert.
A csúnya kutya ezzel a címmel egy 1000 dolláros csekket szerzett tulajdonosának. Kathleen Francis öt hónappal ezelőtt fogadta be a kutyát, mely gazdátlanul kóborolt az utcákon. Kathleen azt állítja meglepte a győzelem.
"Egyáltalán nem hiszem, hogy csúnya", mondta a tulajdonos. "Számomra ő a legszebb kutya a világon". Ahogy a gazdáját elnézem, nem csodálkozok már semmin! :D
Megtekintések száma: 1231 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (1)



Készült egy lista a világ 10 legerősebb állatáról, aszerint, hogy milyen a teherbírásuk, közölte a Telegraph. Egy litván férfinak, Zydrunas Savickasnak köszönhetően, az ember is a listán található.

A legerősebb állat a világon az atka, az ember a lista közepén, a hatodik helyen helyezkedik el, míg a grizzlymedve az utolsó, tízedik helyen található.

1. Atka

Egy négyzetméternyi területen több százezer ilyen élősködő található a porban. Az atkák az ember környezetében élnek, elhalt bőrsejtekkel, és más szerves anyagokkal táplálkoznak. Egy ember naponta 1,5 gramm bőrsejtettől szabadul meg, ami elég eledelül szolgál egymillió atkának. Egy átlagos atka hosszúsága 420, szélessége kb. 300 mikrométer. Ez a mikroszkopikus parazita a világ legerősebb állatainak listáján az első helyet fo ... Tovább »
Megtekintések száma: 2413 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (0)



Aki próbálta már édességgel traktálni kedvencét, nagyon jól tudja: a macskák nem szívesen nassolnak. Kutatók rájöttek végre ennek miértjére is: a macskák nem érzékelik az édes ízt!
A macskák sok dologban egyediek. A táplálkozási szokások sem kivételek: a többi emlős imádja a cukrot és más édességeket - a cicák viszont egyáltalán nincsenek oda az ilyen finomságokért. A többi íz (savanyú, keserű, sós) érzékelése viszont hasonlóan fejlett náluk is, mint az embereknél vagy akár a kutyáknál. Ezért a tudósok már régóta feltételezték, hogy a macskák egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben képesek érzékelni az édeset. A hipotézis helyességet kiderítendő, egy Jos ... Tovább »
Megtekintések száma: 1978 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (0)



Rozsomák, az X-Men című képregény és mozifilm egyik főhőse nagy erejű, mogorva, zárkózott figura. Névadó állata, a legnagyobb menyétféle természetesen nem ilyen, bár medveszerű alkatával, 25-30 kg-os testével képes riadalmat kelteni, mint 2007 nyarán a turisták által behozott rozsomákok, melyek elszabadultak Balatonvilágos környékén. A szinte kizárólag az észak-európai és a szibériai tajgán élő ragadozó lomha jószág, de télen harciassá válhat: ha kell, zsákmányáért szembeszáll a rókával, hiúzzal, sőt, még a medvétől sem fél. A farkas az egyedüli komoly ellensége.
Ezek a mackószerű állatok egyébként ritka gondos szülők: a vakon és süketen megszülető kölykök gyakran 2 éves korukig anyjukkal maradnak.
Megtekintések száma: 3977 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (0)