Olasz kutatók óriás ámbráscetekre bukkantak a szicíliai partok közelében, ami azért keltett nagy feltűnést, sőt örömöt, mert eddig azt hitték, hogy az iparszerű halászat következtében csaknem teljesen eltűntek a Földközi-tengerből ezek az emlősök. Létezésüket fizikusok fedezték fel, amikor Szicília partjaitól húsz kilométerre mikrofonokat engedtek le a tengerbe kétezer méter mélyre, hogy belehallgassanak "a csend világába". Nagy meglepetésükre úgy kétnaponta olyan hangokat hallottak, amelyeket csak az óriás ámbráscetek (Physeter catodon) adnak ki, márpedig róluk egészen mostanáig azt hitték, hogy legfeljebb ha néhány tucat maradt belőlük az egész Földközi-tengerben. A mostani felfedezés alapján a tudósok immár úgy vélik, hogy a megmaradtak száma akár néhány száz is lehet.< ... Tovább »

Megtekintések száma: 1715 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-05-27 | Hozzászólások (0)Narkolepsziás egy brit kutya: izgalmában mindig elalszik, így aztán a postást nem megugatja, hanem elájul tőle.


Az eb alvásrohamai legfeljebb 20 másodpercesek, de igen meglepőek. A kutyát az is kiüti, ha más ebekkel kergetőzik, így aztán a játék izgalmában futás közben alszik el, mintha agyonlőtték volna. Az ötéves Mable-t már több állatorvoshoz elcipelte gazdája, ám azok csak a fejüket csóválják, annyira ritka ugyanis a jelenség. A 46 éves férfi igyekszik nyugalmat biztosítani Mable-nek, így például befogja a kutya fülét, hogy megkímélje ijesztő hanghatásoktól. Tehetetlen azonban, amikor kutyája más ebekkel hancúrozik. Mable az egyik pillanatban még viháncol, a másikban hever és amikor magához tér, meglepődve látja, hogy ebpajtásai "elillantak" vagy húsz m&e ... Tovább »
Megtekintések száma: 1478 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-07 | Hozzászólások (0)
Szerencsehozó macskát kölcsönöz az egyik szentpétervári állatmenhely az új lakásba költözőknek.

Az orosz néphiedelem szerint az új lakás küszöbét elsőként egy macskának kell átlépnie, amely így megmenti gazdája életét, ugyanis úgy tartják, hogy az az ember, aki elsőként nyit be a házba, hamarosan távozik az élők sorából. Idővel az ősi babonából hagyomány lett, amelyet az új lakásba költözők közül sokan betartanak  - olvasható a  Lenta orosz hírportálon.
A Potyerjaska, azaz az "Elveszettke" állatmenhely a kikezelt, feltáplált kóbormacskákat kölcsönzi ki az igénylőknek. A cicák ingyen vehetők bérbe, s miután teljesítették feladatukat, az állatmenhely visszafogadja őket.Az intézet munkatársai szerint azonban e kezdeményez&eacut ... Tovább »
Megtekintések száma: 1201 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-07 | Hozzászólások (0)


Princess Abby négy éves chihuahua nyerte meg a 22-ik világ legrondább kutyája versenyt Észak-Kaliforniában, Pentaluma városában. Ez az első verseny, melyen chihuahua nyert.
A csúnya kutya ezzel a címmel egy 1000 dolláros csekket szerzett tulajdonosának. Kathleen Francis öt hónappal ezelőtt fogadta be a kutyát, mely gazdátlanul kóborolt az utcákon. Kathleen azt állítja meglepte a győzelem.
"Egyáltalán nem hiszem, hogy csúnya", mondta a tulajdonos. "Számomra ő a legszebb kutya a világon". Ahogy a gazdáját elnézem, nem csodálkozok már semmin! :D
Megtekintések száma: 1243 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (1)Készült egy lista a világ 10 legerősebb állatáról, aszerint, hogy milyen a teherbírásuk, közölte a Telegraph. Egy litván férfinak, Zydrunas Savickasnak köszönhetően, az ember is a listán található.

A legerősebb állat a világon az atka, az ember a lista közepén, a hatodik helyen helyezkedik el, míg a grizzlymedve az utolsó, tízedik helyen található.

1. Atka

Egy négyzetméternyi területen több százezer ilyen élősködő található a porban. Az atkák az ember környezetében élnek, elhalt bőrsejtekkel, és más szerves anyagokkal táplálkoznak. Egy ember naponta 1,5 gramm bőrsejtettől szabadul meg, ami elég eledelül szolgál egymillió atkának. Egy átlagos atka hosszúsága 420, szélessége kb. 300 mikrométer. Ez a mikroszkopikus parazita a világ legerősebb állatainak listáján az első helyet fo ... Tovább »
Megtekintések száma: 2425 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (0)Aki próbálta már édességgel traktálni kedvencét, nagyon jól tudja: a macskák nem szívesen nassolnak. Kutatók rájöttek végre ennek miértjére is: a macskák nem érzékelik az édes ízt!
A macskák sok dologban egyediek. A táplálkozási szokások sem kivételek: a többi emlős imádja a cukrot és más édességeket - a cicák viszont egyáltalán nincsenek oda az ilyen finomságokért. A többi íz (savanyú, keserű, sós) érzékelése viszont hasonlóan fejlett náluk is, mint az embereknél vagy akár a kutyáknál. Ezért a tudósok már régóta feltételezték, hogy a macskák egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben képesek érzékelni az édeset. A hipotézis helyességet kiderítendő, egy Jos ... Tovább »
Megtekintések száma: 1992 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (0)Rozsomák, az X-Men című képregény és mozifilm egyik főhőse nagy erejű, mogorva, zárkózott figura. Névadó állata, a legnagyobb menyétféle természetesen nem ilyen, bár medveszerű alkatával, 25-30 kg-os testével képes riadalmat kelteni, mint 2007 nyarán a turisták által behozott rozsomákok, melyek elszabadultak Balatonvilágos környékén. A szinte kizárólag az észak-európai és a szibériai tajgán élő ragadozó lomha jószág, de télen harciassá válhat: ha kell, zsákmányáért szembeszáll a rókával, hiúzzal, sőt, még a medvétől sem fél. A farkas az egyedüli komoly ellensége.
Ezek a mackószerű állatok egyébként ritka gondos szülők: a vakon és süketen megszülető kölykök gyakran 2 éves korukig anyjukkal maradnak.
Megtekintések száma: 3991 | Hozzáadta:: Csui | Dátum: 2011-03-02 | Hozzászólások (0)